Björn Borgs garageport

RealBjornBall-inside-spelare700-cLäste Åke Magnussons inlägg om Björn Borgs gamla garageport som värderades i Antikrundan. Letade upp reprisen av antikrundan och jag fick också känslan av att man missat att ta tillvara på en stor möjlighet. Södertälje och svensk tennis borde göra något åt saken. Man borde gjort ett monument som inspirerar framtida tennisspelare, lockar besökare och hyllar Björn för länge sen. Hur skulle man göra det och hur skulle det i så fall se ut? Utmaningen lockade mig att starta mitt 3Dprogram och skapa en modell som ni kan se här. Huvudtanken med mitt upplägg är att göra monumentet levande.

Monumentet består av ett yttre skal som antagligen enklast skulle gjutas i färgad betong. Jag gjorde en modell genom att vika upp en tennisboll. Från en vinkel skapas illusionen att det ligger en jättestor tennisboll på marken. Från andra sidan ser man att det är en byggnad. Den utvikta flärpen skapar åskådaryta och entré.

RealBjornBall-inside-NäraSpelare700-stängd-4Ray-Indirc4m-ed Inne i själva bollen placeras Björn Borgs gamla garageport och inuti den skulle man placera en stor bildskärm. Framför porten skulle man placera ett rejält plexiglas som skydd för porten. Plexiglaset blir en spelvägg. På så vis skapas illusionen att besökaren kan återuppleva att få spela mot Björns port.

RealBjornBall-inside-NäraSpelare700-öppet-4Ray-Indirc4m-edDörrarna skulle förses med automatik för att antingen stå öppna eller stängda. På väggen skulle man gjuta in ett par rejäla knappar från vilka besökarna kunde välja tre lägen. I läget ”På Björns gata” är porten stängd och besökaren får uppleva hur Björn började sin karriär. I läget ”Världsetta” öppnas porten och det spelas upp en video från Björns matcher i Wimbledon för att uppleva atmosfären att få spela i Björns klassiska matcher. I läget ”Om Björns karriär” spelas det upp en video som berättar om Björns karriär.

Konceptet skulle givetvis kunna tillämpas på andra spelare. Mats Wilanders boll skulle placeras i Växjö. Stefan Edbergs i Västervik och så vidare.

Vem tar bollen?

RealBjornBall-exterior700-rearC-people

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: