Den hårda skolan

Idag var det dags för strandbjörksspelen och de första matcherna med gemräkning. Vet inte vem som var nervösast. Nioåringen eller jag. Jag hade absolut ingen längtan att uppleva samma trauma som i SEB Next Generations Cup. Men vi har tre enkla regler för grabbens idrottande. Han ska vara med i en lagsport och en individuell sport, den delen bestämmer vi. Han får välja vilken sport och han får själv välja om, när och vilka tävlingar han vill spela. Han ville ställa upp i Strandbjörksspelen även fast han skulle få möta ett år äldre killar och alltså få ännu svårare motstånd än när han förlorade sist. Så länge man lär sig något och tycker det är kul så gör det inget om man förlorar. Mor och jag försökte peppa in i honom att göra sitt bästa och hålla humöret uppe oavsett hur det skulle gå.

Hur gick det då? Första matchen förlorade han mot en större och överlägsen motståndare. De inledande gemen kämpande han väl, men sen vek han ner sig och blev en ganska stillastående statist på banan. En timme senare mötte han en annan 10åring. En spelande kille med brinnande tennisintresse. Det syntes i spelet. Min stillastående son blev utmanövrerad av en tekniskt och taktiskt överlägsen motståndare. Positivt var dock att grabben nu lärt sig få över serven. Motståndarna fick inte allt gratis serverat på dubbelfel. Dessutom höll grabben humöret uppe och gick inte bärsärkagång mellan matcherna.

Efter lunchbesök på en pizzeria var det dags för spel mot en jämnårig kille. Tage vann matchens första gem och därmed även sitt första gem för dagen. Stärkt av denna framgång började han röra på fötterna lite mer. Han servade tekniskt bättre än motståndaren, men spelade i övrigt löst och vågade inte slå igenom svingen. Det var jämnt, men motståndarens bättre fotarbete vann honom matchen.

Senare mötte min son sin träningskompis. Inledningsvis var det jämnt spel. Men efter ett par gem tröt humöret.  Samtidigt som träningskompisen sprang och kämpade på allt och frågade domaren om ställningen titt som tätt började min son hasa sig fram allt mer likgiltigt. Avslutande setet blev en pinsam historia där han hasade omkring och spelade helt likgiltigt. Trots denna zombietennis hade han både fördels- och breakbollar ibland. Synd att dagen skulle sluta helt i moll för som helhet var dagen ett litet steg i rätt riktning ändå.

Som arrangemang var det jättebra på alla sätt idag. Kanonväder, fin stämning och bra domare som höll koll på räkning och regler. Tack till Åke och övriga i arrangörsstaben som tog till vara på möjligheterna att stuva om och få till så mycket spel som möjligt i ett tidsmässigt rimligt kompakt schema.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: