Tävlingsspöket fördrevs inte av dubbel heller

Idag var det dags för sonen att vara med i lilla skinkdubbeln. Han gillar ju dubbel och förhoppningarna var lite högre på att det skulle kunna bli den välbehövliga framgången. Delvis för att paren lottas och det finns möjlighet att hamna i par med en riktigt duktig medspelare som kan ge draghjälp. Och delvis för att han visat goda kvaliteter och en finfin serve när han spelat med mig senaste gångerna.

Min son fick spela tillsammans med en två år äldre kille. Motståndet blev en två år äldre kille och en jämngammal tjej. En jämn matchning. Ingen drömlottning, men heller inte någon mardrömslottning.

Tyvärr kom han fel in i det idag också. Inbollningen blev kort och nervös mot den äldre killen på andra sidan och inte en enda provserve var nära att träffa rutan. Det fina spelet som han visat upp mot mig senaste gångerna var som bortblåst. Då servade han jättefint och satte nio av tio servar. Idag dag skulle det dröja flera gem innan han fick in sin första. Uppkasten var dåliga och missarna var grova i synnerhet när han slutade överserva och skulle lägga in underservar. Då missade han än mer. Vid ett par enstaka spelbollar glimtade han till och slog ett par fina grundslag.

Den yngre tjejen på andra sidan uppvisade ett liknande nervöst spel och stod inte heller att känna igen från hur hon brukar spela på träningarna. Så det blev en lång och jämn match. Dessvärre med marginalerna åt fel håll igen. Analysen från åskådarna om att det spelades med för lite toppspinn och andra tekniska aspekter kunde framstå som orsaken. Men i grunden finns det en helt annan teknik i kroppen på dem så huvudproblemet sitter i huvudet.

Positivt från idag var att min son tog motgången med god min och tyckte att det varit trevligt att spela i alla fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: