Det lossnade till slut!

Igår var det en liten turnering i tennisen för sonen. Första matchen började med ett jämnt gem som dessvärre förlorades och sen blev det fel. Uppkasten var fem meter höga och sen dubbelfelade han med underservar som han inte ens försökte på. Humöret kollapsade och gemen bara rasade iväg. Ilska, gråt och ännu en tung start. Vi fick mota bort honom till nästa bana där han skulle spela dubbel.

Med självförtroendet helt i botten ställde han sig i fel ruta när medspelaren skulle serva. Det spelade lyckligtvis ingen roll för servarna gick in ändå. Han stod ganska still och tjurade, men fick ändå ett par bjudningar här och där som han kunde dänga in. I takt med att gemen vanns vaknade han till mer och mer. Serven fungerade fortfarande inte, men han slog ett par riktigt bra grundslag och en imponerande smash.

Efter dubbelvinsten och en korv var det dags för en ny singel. Nu var han på bättre humör och spelade ett par bra bollar här och där och nu fick han in någon enstaka serve också. Han förlorade matchen, men vann ett par gem. Humöret hölls under kontroll.

Dagens sista match var en ny dubbel med samma dubbelpartner som i den första matchen. Nu var medspelaren lite trött, men min son var på spelhumör. Nu satte han i princip allting. Han knöt näven och gjorde segergester efter varje winner och satte nästan varenda förstaserve. Nu var han en bärande del i laget. Det var underbart att se. Äntligen fick vi se honom spela sitt riktiga spel i en match. Nu ska vi peppa honom till att bära med sig minnet av den matchen till nästa gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: